foxorder

Detta är vår spelgrupp, det finns många spelgrupper men vår är bara vår!


  Goldenhill

  Dela
  avatar
  Ralph
  Ralfaeron
  Ralfaeron

  Antal inlägg : 60
  Join date : 11-03-15
  Age : 32

  Goldenhill

  Inlägg  Ralph i tor apr 21, 2011 9:53 pm

  Gyllenkulle (namnet på staden kommer ur en legend som sa att den första nybyggaren som bosatte sig här hittade stora guldfyndigheter och blev rik som ett troll)

  Gyllenkulle har cirka 2000 invånare. Det är en blomstrande liten stad som ligger lite undangömd Kungavägen. Kungavägen är en väg som underhålls av det statliga organet. Det finns vaktstugor med män positionerade varannan mil längs vägen. Detta installerades för en del år sedan då säkerheten på den kungliga vägen var minst sagt tvivelaktig. Själva Kungavägen har funnits sen urminnes tider och sägs gå runt hela kontinenten Gyllenkulle ligger cirka 2 kilometer från Kungavägen och blir ett naturligt övernattningsställe för de flesta karavaner som passerar. Således kan ganska många dra nytta av att erbjuda tillfälligt boende och förnödenheter och det bedrivs en mycket bra löpande handel med de varor Gyllenkulle har att erbjuda. Exempelvis, säd, vin, ost, kött, pälsar, finare hantverk osv. För att ta sig från den kungliga vägen till gyllenkulle måste man ta en mindre men väl underhållen väg (borgmästaren tar ut en listen vägskatt för att se till att vägen underhålls) genom en gles skog och runt den stora kullen vars gula sommarblommor har blivit Gyllenkulles främsta kännetecken. På toppen av den stora kullen ligger Gyllenkulles enda tempel, det är väldigt stort och är tillägnat Livets gud (Skaparen), men alla gudar finns representerade där uppe och folk kan offra till dem vid mindre altare. Templet är känt i staden som en vishetens plats och prästerna där har den största samlingen av böcker i området. Nedanför kullen ligger Gyllenkulle. Omgiven av en mindre palissad breder en blomstrande liten stad ut sig. Noggrann stadsplanering har givit breda/rena gator men trånga gränder. Det är en ren stad även om avfall förekommer men om man skräpar ner inne i staden kan man få problem med borgmästarens vakter. Norr om staden ligger stora åkrar och många av bönderna i trakten bor utanför palissaden men räknas till Gyllenkulles befolkning. I öst finns den stora skogen, i väst ligger själva kullen och på andra sidan ligger en gles skog följt av Kungavägen. I söder ligger stora sjön.

  Det bor en ganska homogen befolkning i Gyllenkulle. Borgmästaren har ett ganska stort inflytande men kompletteras av ett råd bestående av framstående individer i staden (vilka borgmästaren själv utnämner). Borgmästaren tar ut en skatt från varje individ som önskar bo i Gyllenkulle eftersom han äger marken, men tillhandahåller säkerhet i form av palissad och vakter som patrullerar och håller ordning. Han ser till att vägarna i och runt Gyllenkulle underhålls. Hans stab samlar också in och administrerar den skatt som går till kungen varje månad. Borgmästaren och hans råd bestämmer också var i staden nya hus ska byggas osv. han har också grävt en mindre kanal från floden som leder rakt in i byn och mynnar ut i en fontän på stora torget. Regleringen av vatten sköts av kanal- och vattenansvarig. Borgmästaren är den enda adliga personen i hela Gyllenkulle.

  Skogen - Det finns en skog, den är djup och knappt någon bor i den. Som det är med gamla skogar så går det många rykten och det finns många historier om alla slags väsen, troll, jättestora vargar och banditer som bor där. Endast de modiga jägarna vågar gå djupt in. Genom skogen rinner också floden som kommer från sjön. Ibland försvinner folk i skogen och kommer aldrig tillbaka. Har man osedvanlig tur kanske man fångar en tomte som delar med sig av sin skatt om man släpper honom fri. Har man otur kanske en av de beryktade jättevargarna äter upp en…

  Sjön - En stor sjö med goda fiskevatten bara en kilometer från Gyllenkulle förser staden med vatten via floden. Flera fiskarfamiljer har bosatt sig nere vid sjön och förser staden med färsk fisk och till viss del även musslor och kräftor. Mitt ute i sjön finns en klippig ö! Det sägs att det bor en häxa där men ingen vet för det är så höga och vassa klippor att det inte går att ta sig upp på ön. Om man står på gyllenkulle och kikar ut kan man se att det är någonting uppe på klipporna men det går inte att tyda vad. Kartritaren i staden har en manick som ser ut som ett metallrör med glas i botten. Kartritaren säger att genom att titta genom hans manick blir det som att man får bättre syn och han säger att det finns en byggnad i ljus sten på klipporna men man får absolut inte låna hans manick för att titta själv!

  Kungliga vägen - Ett par kilometer från Gyllenkulle ligger den kungliga vägen. Den kungliga vägen ser väldigt mycket trafik. Man har inte rest förrän man har rest på den kungliga vägen! Genom hela ert rike är den stenbelagd och 8 meter bred. De flesta som växer upp i Gyllenkulle brukar under sin uppväxt spendera lediga eftermiddagar med att vandra ut till den stora vägen och titta på alla främlingar som passerar. Det färdas alltid folk på den kungliga vägen! Har man tur så får man se soldater eller till och med en av kungens sändebud på sina ståtliga vita hästar och bevingade hjälmar.

  Rådet - Rådet består av en skara framstående invånare i Gyllenkulle. För närvarande sitter det en företrädare för respektive områden; handelsmännen, hantverkarna, prästerna, värdshusen, vakterna samt en stadsansvarig. Antal medlemmar kan variera beroende på Borgmästarens gunst och lynne. Har man en allvarlig tvist eller viktig information kan man gå till någon av rådets representanter. Man kan också begära att få tala inför rådet men det ses som lite ofint. Kort sagt så har rådet mandat att genom borgmästaren besluta om det mesta. I grund och botten för att borgmästaren äger marken i och runt gyllenkulle och således har stor makt.

  Gyllenhus - Gyllenhus är ett ståtligt trevåningshus där stadsansvarige med stab sitter. Den stadsansvariga är utnämnd och betalas av borgmästaren och har i uppdrag att sköta staden i stort. Uppgifter som ingår är att hålla staden ren, se till att det finns vatten, planera byggnader, se till vägarna, se till att gator är upplysta osv. Det är också på tredje våningen i detta hus som rådet har sina sammanträden.

  Arresten – Vaktkaptenen och hans två söner brukar ta hit fyllon som bråkar. Oftast utbölingar då de flesta i staden något så när känner varandra och inte brukar bråka. Hamnar man i fyllecellen kan man räkna med att få höra det ett tag…

  Banken – Leo äger Gyllenkulles enda bank. Han har ett stort kassaskåp från huvudstaden som är jättetungt. Banken kännetecknas av den stora skylten med en pengasäck på. Leo är känd för sitt fantastiska räknesinne och det sägs att han kan göra hur stora uträkningar som helst i huvudet! Han är också känd för att vara rättvis och tar ut lagom ränta.

  Skolan – Anira är skolans enda lärarinna hon tog över efter sin mor Ingra. Här får alla barn i Gyllenkulle gå om dem/deras föräldrar vill. Här får man lära sig att både läsa, skriva och räkna. Anira är mycket omtyckt och betalas av den givmilde borgmästaren!

  Heta läppar - Glädjehus – Stadens minst populära värdshus (mest för att det är ett ganska begränsat klientel som söker sig dit) heter Heta läppar

  Slottet - Utanför Gyllenkulle bor den adliga borgmästaren, han är mycket rik och har en mur av sten runt sitt fina mindre slott och en stor trädgård. Ibland har han stora fester vid sitt slott dit bara de mest framstående invånarna i Gyllenkulle får komma. Borgmästaren hade en fru som gick bort för många år sedan men han har inte funnit någon ny.

  De tre gyllene rosorna - Stadens mest populära värdshus. Styrs av Anya som är mycket attraktiv och tilltalande. Ibland fäller någon en kommentar om att hennes värdshus minsann inte är populärt för maten inte! I övrigt så är hennes enda hjälp Tudhor, en förståndshandikappad ung jätte till man som Anya vid tidig ålder tog hand om. Hans historia är en sorglig en, då hans föräldrar övergav honom när de insåg hans ringa nytta. Anya har dock en förmåga att göra sig förstådd och hon får honom att hjälpa henne ganska mycket. Anya är ensamstående och bor i värdshuset.

  Rosa Grisen - Det största värdshuset i staden med sina tre våningar. Styrs av Gerard, en snål men glad värdshusvärd. Känd för sin stora mage och hans egna öl som säljs i enlitersstop. Hans snålhet är vida känd och är ett stående skämt i staden. När han öppnade sitt värdshus för ett par år sedan anlitade han stadens målare (Kallista) för att måla en skylt till värdshuset. Gerards idoga tjatande om att göra det så billigt som möjligt resulterade i Kallistas ilska och en ändring av motivet. Gerards beställning var nämligen att värdshuset skulle heta Den gyllene grisen… Ironin i det hela är att den förbannade Gerard aldrig fick några pengar tillbaka av Kallista men var för snål för att betala för en ny skylt. Således hänger skylten med den Rosa grisen där än idag och resten är historia… Gerard sitter för övrigt med i rådet som företrädare för värdshusen i staden.


  _________________
  He always looked happy and was in the center of everyones attention. He hosted some of the most wanted gatherings for cainits in central europe at that time. But sometimes you could see something else in his eyes, a great and old sadness. It was heartbreaking really. I always wondered what secret burden he carried... -Exerpt from the diary of "Honeypaw" a Gangrel wanderer of some note.
  avatar
  lurräven
  Rävmästare!
  Rävmästare!

  Antal inlägg : 131
  Join date : 11-03-15
  Age : 31

  Sv: Goldenhill

  Inlägg  lurräven i fre apr 22, 2011 2:25 am

  Två nya mål för vår hjälte!

  1: Få lärarinnan i säng.
  2: Sno kikaren!


  _________________
  Lurerilurira!

   Aktuell tid och datum: tis dec 11, 2018 5:03 pm